dissabte, 15 de desembre del 2012

Les TIC i les TAC a l'escola

Inicis 

Els inicis de 1970, van estar relacionats amb el model educatiu d'instrucció basat en el que el mestre explica, l'alumne escolta, si el nen ho ha entès es continua, sinó es repeteix.
La primera utilització d'aquestes eines va ser aplicant aquest model (INSTRUCTIU). a través fins i tot de l'ordinador. El nen realitza exercicis, l'ordenador contestava si estava bé, i s'avançava.
Alguns pensaven que el futur seria l'ordenador-nens, l'ordenador substituiria el mestre, Això ha quedat obsolet, s'ha anat cap a un altre camí.

L'ordenador una manera d'aprendre
Un altre plantejament va ser amb una pedagogia constructivista. El nen constitueix el coneixement amb la interacció amb externs, en aquest cas els ordinadors. És un rol mestre-ordenador-alumne "L'ordinador com a alumne". Visió més avançada de l'educació. El nen aprèn gràcies a l'ordenador i a la predisposició del mestre.

L'ordenador; un laboratori

El 3 model està basat en l'experimentació, on l'ordenador és comparat a un laboratori. L'alumne fa un aprenentatge per descoberta. "Ordenador com a laboratori".
Facilita una serie d'eines: simulador de creixement de les plantes,...podria regar la planta. Descobreix interactuant amb l'ordenador. Un clar exemple d'aquest model és el joc dels SIMS, on el nen descobreix mitjançant l'experimentació amb un simulador.

Actualment 

L'escola considerar l'ordinador com una eina de treball. En aquest cas, el nen pot crear utilitzant l'ordenador (Textos, dibuixos, vídeos, àudio...).

A l'escola ara, s'utilitza l'ordenador com a eina per buscar informació i utilitzar-la (compartint-la, per treballs...) En algunes matèries s'utilitza l'ordenador com a mestre. És el mestre qui utilitza l'ordenador com a recurs per donar el temari d'alguna àrea.

Avui en dia hi ha grans espais per poder treballar les TIC i les TAC, a la sessió d'avui n'hem pogut treballar alguns. A continuació us deixo un power ponit, on s'explica breument, alguna d'aquests espais web.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada