dijous, 27 de desembre del 2012

Un bon comunicador

Joaquim M. Puyal

Una de les activitats del mòdul de processos educatius ha estat fer el seguiment d'una persona que nosaltres consideréssim un bon comunicador. Posteriorment hem realitzat un treball en grup de màxim 5 persones, el nostres cas el grup estava format per tres persones. 

Nosaltres vam realitzar el seguiment de Joaquim M, Puyal. Per tal de realitzar de manera correcta, vam planificar el treball de la manera següent:
  1. Qui era
  2. És un bon comunicador? per què? 
  3. On el podem trobar?
  4. Exemples de bon comunicador
Joaquim M Puyal, va néixer a la ciutat de Barcelona. És doctor en lingüística per la UB. És llicenciat en filologia romànica a la UB, i posteriorment amplià els seus estudis amb una llicenciatura en Ciències de la Informació a la UAB.
L'any 2011 fou escollit per a fer el Pregó de la Mercè, oferint un cèlebre discurs radiodifonc, en el qual repassà la història de la ciutat durant el S XX des d'un punt de vista personal i critic.

L'any 2012 fou escollit pels lectors del diari El Periodico com a Català de l'any 2011. El nom d'aquest Barceloní va lligat a la radio, la tele i al Barça. Les seves locucions s'han convertit en un referent per als seguidors del Barça, és conegut per frases com: Messi i Messi, Urruti t'estimo. 
En aquests moments demostrà el seu estil seriós, rigorós i educat, fins i tot en les retransmissió futbolístiques, en les quals ha assolit crear un estil allunyat del crit gratuït, que ha creat escola entre molts narradors esportius.
Realitzar aquest treball, va ser molt complicat, ja que, ens vam trobar que, el nostre bon comunicador no té compte de Twitter ni de Facebook, cosa que ens va dificultar molt la realització de la publicació digital. 

La presentació a l'aula, la vam realitzar mitjançant un Prezi, en el qual mostravem:
  1. Nom del nostre bon comunicador
  2. Per què és un bon comunicador?
  3. La Benvinguda de la TDP
  4. Puyal, com a català de l'any(demostració, que és un bon comunicador)
  5. Puyal com escriptor 




Realitzar aquest treball ens ha permet veure que és i com ha de ser un bon comunicador. Hem pogut observar les opinions del altres i veure quin és el seu concepte de bon comunicador.  Hem de ser conscient que per ser-ho hem de tenir un gran coneixement del tema tractat, nosaltres com a mestres serem comunicadors, ja que ens haurem de comunicar en tot moment amb pares, alumnes, companys, etc. És per aquesta raó que hem de tenir exemples de bons comunicadors, ja que, hem d'aprendre ha ser-ho.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada